Povești de succes – Începem anul cu o serie de 10 povești de succes. Vom posta săptămânal 1-2 povești de succes care să vă motiveze și să vă inspire. Rolul lor este să vă amintească doar că nimic nu este imposibil.
Iată o serie de povești de la eșec la succes ale unor oameni faimoși în întreaga lume care, cu siguranță, ar trebui să ne inspire pe fiecare dintre noi în acele zile în care simțim că nu mai avem nici o speranță de reușită.
Orice persoană, la un moment dat în viață experimentează eșecul, fie că vorbim de ratarea șansei de a obține jobul de vis sau pur și simplu de a nu fi apreciat după un efort susținut. Însă ceea ce ne definește nu este eșecul, ci modul în care ne ridicăm după ce am fost loviți de el.
Povești de succes: Un star în lumea sportului
Înainte:
A fost o dată un elev ce a fost victima unui incendiu petrecut la școala sa; după accident toată lumea și-a asumat faptul că el nu va trăi. Mamei sale i s-a spus că va muri cu siguranță deoarece focul i-a mistuit toată partea inferioară a corpului. Iar dacă va fi să supraviețuiască, va fi un infirm tot restul vieții sale.
Curajosul băiat nu a vrut să moară și nici nu a vrut să fie un infirm. Spre mirarea tuturor, în special a medicilor, a supraviețuit, însă, din nefericire, abilitățile sale motorii, de la brâu în jos erau inexistente: picioarele lui micuțe atârnau pur și simplu, fără pic de viață în ele. Așa a fost externat din spital. Copilul însă era foarte hotărât să meargă. Acasă, când nu se afla în pat, era prizonierul unui scaun rulant.
Într-o zi s-a aruncat din scaun și a început să se târască pe iarbă, trăgându-și picioarele după el. A ajuns la gardul de piatră, s-a ridicat pe el și încet, încet a început să se târască pe lângă gard, în hotărârea lui neclintită de a merge.
A făcut asta în fiecare zi, având în suflet o mare încredere în sine că va reuși să meargă fără ajutor.
Cu o perseverență de fier și o determinare absolută, a reușit să-și dezvolte abilitatea de a sta în picioare, apoi de a merge șovăielnic, apoi de a merge singur și, în final, de a alerga.
După:
A început să meargă la școală, apoi să alerge către școală și în final să alerge doar de bucuria de a alerga. Mai târziu, fiind elev de liceu, a făcut o echipă de maraton.
În februarie 1934, în faimoasa Madison Square Garden din New York, acest tânăr la care nu se aștepta nimeni să trăiască, despre care nimeni nu credea că va mai merge vreodată, nu se mai oprea din alergat și a depășit recordul de viteză într-o competiție. Numele lui este Dr. Glenn Cunningham.
Un simbol al puterii gândirii pozitive și al încrederii în sine, Glenn Cunningham continuă să fie un motiv de inspirație pentru foarte mulți oameni, iar povestea sa, o mărturie excelentă a faptului că oricând se poate continua, chiar și atunci când destinul nu-ți oferă nici o șansă, iar moartea reprezintă cea mai bună opțiune.